Korttelin helmet

Heidi

Front Office Manager, Hotel Haven

Suomalaisia herkkuja Vanhassa Kauppahallissa

Vanha Kauppahalli on ilahduttanut herkuttelijoita jo vuodesta 1889. Sieltä löytyvä juustot, kalat, meren herkut, lihat, vihannekset, hedelmät ja leivonnaiset, sekä mausteet, kahvit ja teet. Vanhassa Kauppahallissa teet makumatkoja niin lähelle kuin kauas. Osta kylmäsavulohta ja ruisleipää tai Karjalan piirakoita ja suuntaa piknikille Suomenlinnaan eli Suokkiin kuten helsinkiläiset saarta kutsuvat. Kauppatorin kupeesta voit hypätä kaupungin lauttaan suoraan Suokkiin tai valita yksityisten vesibussiyhtiöiden aluksen, jolla pääset matkalla pysähtymään esimerkiksi Lonnan saarella.

Kuva | Robert Lindström

Kuva | Kuvio

Siirry
korttelin etuihin

Merijn Adriaan van Bruggen

Research Officer from Embassy of Netherlands

Saunomaan yhteen maailman parhaiksi valituista paikoista

Helsingissä suosittelisin luonnollisesti saunomaan. Mielestäni paras paikka turistille tutustua suomalaiseen saunakulttuuriin on Löyly Sauna (Hernesaarenranta 4). Saunominen sopii jokaiseen päivään, niin talveen kuin kesäkuumaan ja Löylyssä pääset saunan päälle vilvoittelemaan meren syleilyyn. Paitsi kaunis lokaatio saunomisen, Löyly on myös ravintola aurinkoterasseineen ja sen lähimaastot soveltuvat täydellisesti kävelylle meren rannalla. Time-lehti valitsi Löylyn "World's 100 Greatest Places" -listalle vuonna 2018.

Kuva | Pekka Keränen

Kuva | Pekka Keränen

Siirry
korttelin etuihin

Hanna Länsivuori

Director Customer experience & Marketing, Tallink Silja Oy

Kulje Korkeavuorenkatu päästä päähän

Suosittelen kävelemään Korkeavuoren päästä päähän ja tutkimaan sen varrella sijaitsevia liikkeitä ja ravintoloita. Löydät muun muassa autenttisen italialaisen kahvilaravintolan Ventunon ja cocktailbaari Goldfishin, joka sijaitsee Design-museon kyljessä. Ravintola Maxim on nostalginen lounaspaikka ja siitä kivenheiton päästä löydät pienen palan Pariisia Cafe Successissa, josta saa jättimäisiä korvapuusteja. Suositelen myös pistäytymään Korkevuorenkadun lukuisissa vaatebutiikeissa kuten Lilly, Valkoinen Elefantti ja Annabella.

Kuva | Jenna Pietikäinen

Kuva | Jussi Hellsten

Siirry
korttelin etuihin

Riku Nurminen

Founder, HELtours

Tutki Helsinkiä Jopon satulasta

Ryhmämme Helsinki-oppaita, kaikki tietenkin syntyperäisiä Helsinkiläisiä, auttaa mieluusti löytämään jotain uutta ja ainutlaatuista. Me jaamme salaiset suosikkipaikkamme juuri sinun kanssasi - ekologisesti pyrän satulasta käsin. Ota siis allesi kotimainen Jopo ja lähde johdollamme kiertämään Helsinkiä. Tämä kierros on 10% historiaa ja 90% paikallista elämää. Tutustu tarkemmin www.heltours.com.

Kuva | Julia Kivelä

Kuva | Jussi Hellsten

Siirry
korttelin etuihin

Laura Tarkka

CEO from Kämp Collection Hotels

Iltapäiväteetä klassikkojen ystäville

Yksi suosikkini brittiläisestä ruokakulttuurista on ehdottomasti iltapäivätee. Afternoon tea on nimensä mukaisesti iltapäivään tai alkuiltaan sijoittuva monipuolinen välipala ennen varsinaista illallista. Kämp Collection Hotels tarjoaa nyt kolmessa hotellissa iltapäiväteetä – Hotel Kämpin, St. Georgen ja Hotel Havenin kattauksilla on jokaisella oma uniikki tyylinsä ja makumaailmansa oheisjuomineen ja tarjoiluineen.

www.kampcollectionhotels.com/ravintolat/iltapaivatee

Siirry
korttelin etuihin