Korttelin helmet

Anders

Head Concierge from Hotel Kämp

Helsingin hienoimmat
hetket Kämpin korttelissa

Hotel Kämp on aikanaan 1800-luvun lopulla perustettu Helsingin sydämeen, kauniin Esplanadin varrelle. Sittemmin Kämpin naapurustosta on vakiintunut keskustan arvokkain kortteli luksuskivijalkamyymälöineen ja hienostuneine kahviloineen. Kämpin korttelista löydät luksusliikkeet kuten Louis Vuitton, kaikki Suomen viisi Michelin-ravintolaa kilometrin säteellä ja Ateneumin taidemuseon.

Kaupungista löytyy myös monta piilotettua helmeä: Senaatintorilla sijaitseva Kansalliskirjasto on upea nähtävyys ja hyppäämällä Kämpin kuskin kyytiin voit käydä tutustumassa esimerkiksi Fazer Experience -vierailukeskukseen. Jo 20 vuotta Kämpin Conciergena toimineena nautin haasteista. Pyydä rohkeasti meidät ammattilaiset laatimaan juuri sinulle sopiva Helsinki-elämys.

Kuva | Yiping Feng and Ling Ouyang

Siirry
korttelin etuihin

Niina Lemettilä

Events and Residence Manager | British Embassy

Vaikutu Kansallismuseossa

Tällä hetkellä suosittelen lämpimästi brittiläissyntyisen valokuvaaja Nick Brandtin ”Inherit the dust” näyttelyä Kansallismuseossa. Se avasi viime viikolla ja on erittäin vaikuttava. https://www.kansallismuseo.fi/fi/naeyttelyt/inherit-the-dust-nick-brandtin-valokuvia. Näyttely ajalla 5.4.–1.9.2019.

Kuva | Julia Kivelä

Kuva | Yiping Feng and Ling Ouyang

Siirry
korttelin etuihin

Eija Pouttu

LUXBAG store

Esplanadin puisto,
helmi keskellä Helsinkiä.

Esplandin puistossa on kaunis historiallinen ravintola Kappeli, jossa tunnetut suomalaiset runoilijat ja taiteilijat viettivät aikoinaan aikaa. Keskeltä puistoa voitkin löytää meidän kansallisrunoilijamme J.L. Runebergin patsaan. Hän kirjoitti meidän kansallislaulumme, Maamme-laulun. Tarkastele patsasta lähemmin ja voit kuulla sen kertovan oman tarinansa. https://patsaspuhuu.fi/runeberg/ .

Kuva | Jussi Hellsten

Kuva | Lauri Rotko

Siirry
korttelin etuihin

Susanna Silvonen

Markkinointijohtaja, Korkeasaari

Kävellen
koko kaupunkielämys

Helsinki on kansainvälisestikin ajateltuna aivan ainutlaatuinen pääkaupunki, jossa luonto ja kaupunki muodostavat kiinnostavan kontrastin. Erityisesti kesän tullen helsinkiläisten reviiri laajenee merelle ja lähisaarille, joilla kaikilla on oma selkeä identiteettinsä. Omia suosikkisaariani ovat Pihlajasaari auringonottoon, Vallisaari ulkoiluun koiran kanssa ja Lonna saunomiseen ja ruokailuun. Muista myös tutustua Lonnan tapahtumakalenteriin!

Jos aika ei riitä saarivierailuun, suosittelen kävelyä merenrantaa seuraten Kauppatorilta Eiranrantaan. Kauniiden maisemien ääreltä löytyy monipuolista ravintolatarjontaa, kuten Mattolaituri, Café Ursula ja Löyly.

Kuva | Julia Kivelä

Kuva | Julia Kivelä

Siirry
korttelin etuihin

Ville

Bar Manager, Hotel Kämp

s
Laadukkaat Mojitot
joka makuun

Tämä raikas drinkki on etenkin aurinkoisen kesän kestosuosikkeja. Maistuvan Mojiton pohjana on tietenkin laadukas rommi. Tasapainoisen maun takaa tuoreen limen sekä sokerin oikea balanssi, jonka jälkeen raikas yrttisyys syntyy mintunlehdistä. Lehtien kanssa on oltava hellä, vain kevyet painallukset tai taputukset herättävät mintun eloon. Eikä sovi unohtaa yrtin hienoaromista tuoksua - koristelu minttutupsulla varsinkin Mojitossa on osa makuelämystä. Maistele ja vertaile Kämp Collection Hotels -hotellibaarien Mojitot ja löydä oma suosikkisi. Kämpin baarin ohella upeita Mojitoja taiteilevat Bar Haven, St. George Wintergarden, Lilla e ja Klaus K Bar & Lounge.

Siirry
korttelin etuihin